28 Ağustos 2012 Salı

PS3 Wireless Stereo Headset

PS3 Wireless Headseat / PS3 Kablosuz Kulaklık

Sony PS3 bir kaç yıl once kendi üretimi olan bir bluetooth kulaklık zaten yayınladı. Bu kulaklık normal bildiğimiz bluetooth kulaklıklardan farklı değildi artı olarak PS3 ile tanımlanmıştı ve kutudan çıkartıp yeteri kadar şarj edip cihazı açtıktan sonra PS3 konsolunuz onu otomatik olarak görüyordu. (Bazı konsollarda ufak ayarlar istemedi değil.

PS3 Bluetooth Headset vol1

Fakat Ps3 online oyuncularının birbirleri ile iletişim kurmak için günlük hayatımızdaki bluetooth kulaklıkları kullanma günleri sona erdi. Normal bluetooth kulaklıkların tek avantajı sadece kendi sesinizi arkadaşlarınıza iletmesiydi. Fakat bluetooth kulaklıklar oyun sesi için bir ayrıcalık sağlamıyordu. Sizlere tanıtacağım bu kablosuz kulaklık yine Sony tarafından tamamen online oyuncuları düşünülerek yapılmıs %100 entegrasyon garantisi olan yeni bir kulaklıktır. Piyasada PS3 wireless stereo headset olarak geçen, benimde şahsen kullandığım bu ürünü sizlerle paylaşayım.

PS3 Wireless Stereo Headset

Kulaklığın en dikkat çekici, kendisini diğer bluetooth kulaklıklardan ayıran özelliği 7.1 surround stereo sahibi olmasıdır. Kulaklıkta 1 adet ana ses düğmesi, 1 adet oyun sesi ile chat sesini dengeleyen mikser, 1 adet virtual 7:1 açma/kapama tuşu bulunuyor ve bu tuş istenildiği zaman mikrofonuda devre dışı bırakıyor (mute özelliği). Mikrofonu ise teleskobik şekilde tasarlanmış ve mikrofona ihtiyacınız olmadığında içeri geri itilebiliyor. Tam sarj süresi 3 saat ve karşılığında 7 saat kullanım süresine sahip. Sarj için PS3 kolunuzu bağladığınız girişe (USB mini b) sahip. 

Oyun sesinin kısma/yükseltme, şarj (mini b) girişi

Teleskobik mikrofon

PS3 konsoluna flash bellek gibi bir boyuta sahip bluetooth usb takıyorsunuz ve bundan sonrasını PS3 konsolunun kendisine bırakıyorsunuz.

       
Bu mini "USB bluetooth dongle" konsolunuza bağlı

Kulaklık aktif olunca ekranın sağ üst koşesinde beliren ibare

Özellikle FPS oyuncuları için aranan kan diyebiliriz. Neden mi? Bu kulaklık sayesinde somut olarak olmasa da soyut olarak oyunun içindesiniz. Nasıl mı? şöyle; Call of Duty vb oyunlarda online oyuncu iseniz oyunda ses kaynağının nerden geldiğini anlayabilirsiniz, size yakın bir oyuncunun ayak seslerini, şarjor değiştirme seslerini ve el bombası, flashgrenade ın bariz bir şekilde hangi taraftan geldiğini duyabiliyorsunuz. Mesela arkanızdan size sinsice yaklaşan ve ayak sesleri duyulan bir oyuncunun arkadan geldiğini kolaylıkla anlayabiliyorsunuz. Normal hayattada keskin bir kulağa sahip iseniz bu kulaklık sizi oyunda yeni bir seviye ye taşıyacaktır. Online oyundayken başka oyuncuların mikrofonlarını tek tek listeden kapatmanıza gerek kalmaz, bir mikser ile sadece oyunu veya sadece oyuncu mikrofonlarını veya her ikisinin (yuzdesini siz belirleyebiliyorsunuz) sesinide duyabiliyorsunuz.

Böyle bir oyunda neyin nerden geldiğini duymak güzel bir avantaj


En güzel artısıda tabikide online oyuncuları tahmin eder, dışarıya verdiğiniz sessizlik. (Tabiki oyun için verdiğiniz tepkiler hariç :) ) Eğer gece de online oyun oynuyorsanız artık sesi kısmak zorunda değilsiniz.

Bu stereo kulaklık sadece FPS oyunları için değil, bütün oyunlar için geçerli fakat alan olarak derinliği olmayan oyunlarda özelliği anlaşılmaz. Size sadece sessiz oyun imkanı sunar. Ör: Fıfa yada Pes oyunlarında etraftaki sesleri ayırt etmez zaten etraftaki seslerede pek ihtiyacınız olmaz:) Sony Wireless Stereo Headset, diğer oyun konsollarınada uyumludur (xbox vs.)

Eksiler; 
  • (kendimde kullandığım için) Uzun oyunlarda kulaklık yastıkları deri kılıftan olduğu için birazcık kulaklarınızda terleme yapar. 
  • 3 saatten fazla başınızda kalırsa çıkardığınız zaman kulaklığın yapmış olduğu ufak basınctan biraz başınız ağrıyabilir.(Genelde bu tip kulaklıklarda olan bir etki.
  • Kulaklık yüzünden etrafınızdaki sesleri duymanız biraz zorlaşabilir;) (Telefon,kapı yada herhangi bir ses gibi) Arada bir etrafınızı kontrol etmenizde fayda var!
  • PS ile bağlantısını sağlayan dongle ın kaybolma ihtimali var dikkat!
Artılar;
  • FPS tarzı oyunlarda oyuna hakimiyet sağlar.
  • Etrafınıza gürültü kirliliği yapmanızı önler.(Bütün stereo kulaklıklar için geçerli)
  • Rakip kulaklıklara göre fiyatı daha uygundur.(amerika fiyatı 100 dolar civarıdır)
  • Kristal kalitede bir mikrofon özelliği vardır.Sesiniz karşı tarafa kusursuz gider.
  • Sahip olduğu iki mikser switchleri ile çok kolay kullanım.
  • Modern ve PS3 kasasına uygun bir tasarım.


Bu videoda da görsel olarak anlatımı yapılmıştır. ( İngilizcedir. )


Teknolojik günler...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder