29 Ağustos 2012 Çarşamba

Call Of Duty Black Ops 2

Black Ops 2 incelemesi:

Oyunun takipçileri bilirler, Black Ops Treyarch firmasının devam oyunudur. Kasım ayında piyasaya çıkacağı belirtilen oyun sert bir meydan okuma ile karşı karşıya. En büyük rakibi FPS oyuncularının zamanında oynadığı fakat populerliğini yitiren Halo 4, 4 ile birlikte tekrar çıkışa geçmeyi hedefleyen 343 yapımcıları Halo ile ilgili herşeyi saklı tutuyor. Fakat ne olursa olsun COD, FPS alanında geniş bir kitleye sahip. Piyasada Halo'nun COD'u zorlayacağı ve hatta satış bakımından geçebileceği söyleniyor. Bu soylentiye rağmen COD'un online pazarı hiç de kolayca yıkılacakmış gibi gözükmüyor.

Bu yazının oyunu bilenlerden çok yeni başlayacaklar için de anlaşılabilmesi için,"hikayede böyle devam ediyoruz", "işte kahramanımız bu sefer boyle" gibi yazıları kullanmak istemiyorum (önceki hikayeden şaşırtacak tanıdık yüzler var). İlk başta solemek gerekirse; oyunun zamanı çok uzak bir gelecekte geçmiyor (2025), oyunun silahları daha gelişmiş, araçlar daha yüksek teknolojide, savunma sistemleri artık otomatik.

Treyarch'ın oyunun tanıtımı için yolladığı demolar gösteriyor ki, firma serinin devamına oldukca önem göstermiş. Kısacası Treyarch kendini aşmış...

COD Black Ops 2 Trailer,terorist grup; otomatik savunma sistemlerinin kontrolunu ele geçirmesi ile cehennemi yaşatıyor.  

Hikaye Hummer bir jipin içinde Los Angeles sokaklarında hızlı bir şekilde ilerlerken başlıyor. Kahramanımız Mason, Amerikan başkanına yardım etmeye çalışacaktır. Amerikan başkanının Harperla Masonu kendi koruması olarak istemesi konuşulurken, aniden yukarıdan LA otobanına füzeler yağıyor, helikopter ve arabalar havaya uçuyor, bu sırada ekran biraz sallanıyor ve birşey Hummer'ı vuruyor. Mason, Hummer enkazından çıkar.Harper, Amerikan başkanını korurken, Mason da uçak savar ile UAV uçaklarını düşürmeye başlar. Birkaç düşman uçağını etkisiz hale getirdikten sonra ekip halinde ilerlemeye başlarlar. Uçakların yolu yıkmasıyla oluşan çukurdan aşağıya başkanı indirmeye çalışırlar ve kahramanımız bu süreçte sniper'ı ile Başkan ve ekibini korumakla görevlidir..... Gelin aşağıdaki videoda görsel olarak izleyelim.



MULTIPLAYER / ONLINE OYUN:


Black Ops 2 sağlam temeller üzerine inşa edilmiş. Black Ops 1'deki düzgün silah kullanımı, yüksek oktanlı aksiyonlar ve çılgın oyun Bops 2'de de mevcut. Online haritalarda detaylara önem verilmiş, atmosferler çok güzel. Zaten firma bu oyunda görsellere çok önem vereceğini duyurmuştu.

Online olarak büyük yankı getirecek

Tabiki eklenecek yeni perk'leri de unutmamak gerekiyor. Bunlardan bazıları ortaya çıktı bile. Aynı anda iki bıçak taşıyabileceğimiz (Bladesman), kurşunların vereceği hasarı artırabileceğimiz (Deep Impact), ölü taklidi yapabileceğimiz (Escape Artist), düşman tarafında dostmuş gibi kendimizi gösterebileceğimiz (Spy) özelliklere sahip olabileceğiz. Last Stand modunun da geri döneceği söyleniyor. Dikkat çekici bir diğer konu ise, düşman ekipmanlarını özel cihazlarla hack edip, bozabileceğimiz gerçeği.

ZOMBIE MOD / ZOMBİ MODU:


Şimdiye kadar oynayacağımız en detaylı Call of Duty: Zombie modu bizi bekliyor olacak. Önceden yayınlanan bir resimde, bayan karakter de seçebileceğimiz anlaşılmıştı. 4'e 4 takımlar halinde mücadelenin olacağı söylenirken, bu kez detaylı bir hikayenin olacağı da söyleniyor. Zombiler nereden geldi, biz kimiz ve hayatta kalmak için ne yapmamız gerekiyor? Oyun içinde senaryolu mini bir oyun olarak düşünebiliriz zombi modunu.


Bonus olarak Türkçe Dublaj yapılmış bir COD Trailer'ı :)



Teknolojik günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder