3 Eylül 2012 Pazartesi

Belkin WeMo Home Automation System

Belkin WeMo Ev Otomasyon Sistemi



WeMo, ev elektroniğini basit ve dahiyane şekilde kontrol edebileceğiniz bir ürün. WeMo akıllı telefonunuzun (IOS 5 ve üzeri apple ürünlerinin) içinde yaşıyor, ev internetiniz yada mobil internetinizi kullanıyor. Bu sistemi kurmak oldukça basit. WeMo evinizin elektronik yönetimini parmaklarınızın ucuna kadar getiriyor.

WeMo'nun uyumluğu olduğu ürünler;
  • Iphone 5s
  • Iphone 5
  • Iphone 4
  • Iphone 4S
  • Ipod Touch 4. Jenerasyon
  • Ipod Touch 3. Jenerasyon
  • Ipad
  • Ipad 2
  • Ipad 3


WeMo ne yapıyor?

Neredeyse herşeyi. WeMo evinizi daha kolay bir yaşantıya hazırlıyor. Evinize gelmeden ışıklarınızı veya klimanızı açabilirsiniz. Evden çıktınız fakat ışıkları açık unuttunuz, evinizin ışığını telefonunuzdan kapatabilirsiniz. Akıllı ev teknolojisi WeMo ile artık sizin evinizde.

Eviniz için bir zaman programı da hazırlayabilirsiniz. Akşamüstü ışıklarınız açılır, klimanızı veya ısıtıcınızı istediğiniz zaman dilimine ayarlayabilirsiniz.

WeMo ile evinizi akıllı telefonunuzdan yürütebilirsiniz. Programı ücretsizdir. WeMo ile birçok cihazı kontrol edebilirsiniz.

WeMo Switch



WeMo Switch'i kontrol etmek istediğiniz elektronik eşyanızın fişi ile prizi arasına takın. WeMo evinizde internetinizi kullanarak size dışarıdan kontrol imkanı veriyor. 3G kapsamasında veya WIFI erişiminin olduğu yerlerde evinizdeki elektronik herşeyi kontrol edebilirsiniz.





WeMo Motion


WeMo Motion ile kontrolü sersorlere devredebilirsiniz. Evinizden ayrılırken antrenize bir WeMo Motion koyun. Siz evden çıkarken veya eve girerken sizin hareketinizi algılar ve eşleştirdiğiniz cıhazın kontrolünü telefonunuza gerek kalmadan sağlar. Evinize sizden habersiz girebilecek yabancılar için de WeMo Motion'ı alarm olarak kullanabilirsiniz. Cihaz herhangi bir hareket algıladığında size mail atar. Kısacası oturduğunuz evinizi WeMo ile "akıllı ev" haline getirebilir ve güvenliğini de sağlayabilirsiniz.




Fakat priz girişi Amerikan giriş (110v) olduğu için, WeMo teknolojisi Türkiye ile şimdilik uyum sağlamıyor. Alternatif girişlerinde üretilmesinden sonra WeMo'yu kendimde satın alacağım ve faydalarını MAT Technology üzerinden paylaşacağım. İnternette bulduğum demo videsunuda sizlerle aşağıda paylaştım.


Video ingilizcedir.


29 Ağustos 2012 Çarşamba

Hone Key Finder for Iphone 4S

 Anahtarınız mı kayıp? Bırakın Iphone unuz sizin için bulsun:)



Iphone un işlevselliğini kolayca çeşitli uygulamalar,programlar ile genişletebilirsiniz. Size Iphone 4S iniz ile anahtarlarınızı kolayca bulabileceğinizi soylesek? Evet Hone Key Finder ile bunu yapabiliceksiniz. Geoffrey Litwack & Louis Gerbag tarafından tasarlanan "Hone" uygulama destekli bir anahtar bulucusudur. 54 x 32 x 15 mm ölçülere ve 17 gram ağırlığa sahiptir. Kısaca bu küçük aygıta chip dersek, Iphone un içindeki programa da radar diyebiliriz.

Cihazı aldıktan sonra anahtarlarınıza takın, ve appstore dan hone uygulamasını indirin. Artık telefonunuz ve cihaz uyum sağladı. Anahtarlarınız kaybolduğunda uygulamadaki "Find" tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Gelen sese yönelmeniz sizi anahtarınıza ulaştıracaktır. Sensör tabanlı olması anahtarınıza yaklaştıkça sesi arttırmasını sağlar.


Bluetooth 4.0 işlemcisi ile bu aygıtı ister Iphone 4S ister ipad 3 unuze entegre edebilirsiniz. Hone'un çekim alanı 50 m ile sınırlıdır. Anahtarınıza takacağınız aygıtın CR2032 pili sayesinde size 6 aylık bir pil ömrü sunmakta.


Jabra Sport Bluetooth Stereo Headset

Jabra Bluetooth Spor Kulaklığı


Bu yazımda spor yaparken çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir ürünü sizlerle paylaşacağım. Spor yaparken bizi motive etmesi için çoğu insan mp3 çalar yada ipod/iphone/ipod touch kullanmakta. Fitness sporu ile ilgilenirken muzik dinleyen arkadaşların ortak proplemlerinden biriside kulağın yapısına tam oturmayan "spor" konsepti ile tasarlanmamış kulaklıkların haliyle kulakta durmaması. Bunun için özel tasarlanan kulaklıklar üretilmeye başladı. Yeni nesil spor kulaklıkları kulakta sabit duruyor fakat kablolu olması yüzünden herhangi bir hareketi, antremanı yaparken bir şekilde bir yerlere takilip çıkabiliyor. Bu sorun benim için de geçerli, ağırlık antremanlarında kulaklık kablosu sureklı bir yerlere takılıyor. Bunu çözmek için kulaklık kablosunu tshirt umun içinden geçirmeye başladım. Sonra ipod için kol bandı aldım, bu sefer yine kablosu bir yerlere takılmaya başladı. Kulaktan çıkması ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım çünkü kendi kulaklığım da "spor" için tasarlanmış bir üründü. Sadece bluetooth teknolojisi yoktu.Cardio programlarında koşarken koluma takılan kablolar da oldukça sorundu.(Çoğu spor salonu ipod ile uyumlu koşu bantlarına sahip, ama iphone/ipodunuzu takıp dinlemeye üşeniyorsunuz). Kulaklığın kablosuz olması sadece bluetooth teknolojisi olan telefonlarla uyumlu olmasına neden oluyor. Yani classic ipod ve mp3 çalarlarla uyum sağlamıyor. Geriye kalan iphone/ipod touch veya herhangi bir bluetooth lu telefon ile uyum sağlıyor. Sadece fitness sporu için artıları yok. Açıkhava koşusu veya bisiklet kullanan arkadaşlar için de özel bir kulaklık çünkü kulaklık "su" ya karşı dayanıklı. Evet yağmurda bisiklete binerken ya da koşarken yakalandığınız yağmurun  kulaklığınızı bozmasından korkmanıza gerek yok.

Kısaca Jabra Bluetooth Kulaklık;
  • Muzik dinleyebilir ya da telefonunuza gelen aramaları buradan cevaplayabilirsiniz.
  • Yağmur, darbe ve toza karşı dayanıklı.
  • Güvenli ve konforlu uyum.
  • Güçlü ve baslı bir ses kalitesi.
  • Populer sağlık ve fitness programları ile uyumlu (iphone, android...)
  • Kulaklıktan parça değiştirme, ses açma ve kapama.

Ironman World Champion / Craig Alexander


Call Of Duty Black Ops 2

Black Ops 2 incelemesi:

Oyunun takipçileri bilirler, Black Ops Treyarch firmasının devam oyunudur. Kasım ayında piyasaya çıkacağı belirtilen oyun sert bir meydan okuma ile karşı karşıya. En büyük rakibi FPS oyuncularının zamanında oynadığı fakat populerliğini yitiren Halo 4, 4 ile birlikte tekrar çıkışa geçmeyi hedefleyen 343 yapımcıları Halo ile ilgili herşeyi saklı tutuyor. Fakat ne olursa olsun COD, FPS alanında geniş bir kitleye sahip. Piyasada Halo'nun COD'u zorlayacağı ve hatta satış bakımından geçebileceği söyleniyor. Bu soylentiye rağmen COD'un online pazarı hiç de kolayca yıkılacakmış gibi gözükmüyor.

Bu yazının oyunu bilenlerden çok yeni başlayacaklar için de anlaşılabilmesi için,"hikayede böyle devam ediyoruz", "işte kahramanımız bu sefer boyle" gibi yazıları kullanmak istemiyorum (önceki hikayeden şaşırtacak tanıdık yüzler var). İlk başta solemek gerekirse; oyunun zamanı çok uzak bir gelecekte geçmiyor (2025), oyunun silahları daha gelişmiş, araçlar daha yüksek teknolojide, savunma sistemleri artık otomatik.

Treyarch'ın oyunun tanıtımı için yolladığı demolar gösteriyor ki, firma serinin devamına oldukca önem göstermiş. Kısacası Treyarch kendini aşmış...

COD Black Ops 2 Trailer,terorist grup; otomatik savunma sistemlerinin kontrolunu ele geçirmesi ile cehennemi yaşatıyor.  

Hikaye Hummer bir jipin içinde Los Angeles sokaklarında hızlı bir şekilde ilerlerken başlıyor. Kahramanımız Mason, Amerikan başkanına yardım etmeye çalışacaktır. Amerikan başkanının Harperla Masonu kendi koruması olarak istemesi konuşulurken, aniden yukarıdan LA otobanına füzeler yağıyor, helikopter ve arabalar havaya uçuyor, bu sırada ekran biraz sallanıyor ve birşey Hummer'ı vuruyor. Mason, Hummer enkazından çıkar.Harper, Amerikan başkanını korurken, Mason da uçak savar ile UAV uçaklarını düşürmeye başlar. Birkaç düşman uçağını etkisiz hale getirdikten sonra ekip halinde ilerlemeye başlarlar. Uçakların yolu yıkmasıyla oluşan çukurdan aşağıya başkanı indirmeye çalışırlar ve kahramanımız bu süreçte sniper'ı ile Başkan ve ekibini korumakla görevlidir..... Gelin aşağıdaki videoda görsel olarak izleyelim.



MULTIPLAYER / ONLINE OYUN:


Black Ops 2 sağlam temeller üzerine inşa edilmiş. Black Ops 1'deki düzgün silah kullanımı, yüksek oktanlı aksiyonlar ve çılgın oyun Bops 2'de de mevcut. Online haritalarda detaylara önem verilmiş, atmosferler çok güzel. Zaten firma bu oyunda görsellere çok önem vereceğini duyurmuştu.

Online olarak büyük yankı getirecek

Tabiki eklenecek yeni perk'leri de unutmamak gerekiyor. Bunlardan bazıları ortaya çıktı bile. Aynı anda iki bıçak taşıyabileceğimiz (Bladesman), kurşunların vereceği hasarı artırabileceğimiz (Deep Impact), ölü taklidi yapabileceğimiz (Escape Artist), düşman tarafında dostmuş gibi kendimizi gösterebileceğimiz (Spy) özelliklere sahip olabileceğiz. Last Stand modunun da geri döneceği söyleniyor. Dikkat çekici bir diğer konu ise, düşman ekipmanlarını özel cihazlarla hack edip, bozabileceğimiz gerçeği.

ZOMBIE MOD / ZOMBİ MODU:


Şimdiye kadar oynayacağımız en detaylı Call of Duty: Zombie modu bizi bekliyor olacak. Önceden yayınlanan bir resimde, bayan karakter de seçebileceğimiz anlaşılmıştı. 4'e 4 takımlar halinde mücadelenin olacağı söylenirken, bu kez detaylı bir hikayenin olacağı da söyleniyor. Zombiler nereden geldi, biz kimiz ve hayatta kalmak için ne yapmamız gerekiyor? Oyun içinde senaryolu mini bir oyun olarak düşünebiliriz zombi modunu.


Bonus olarak Türkçe Dublaj yapılmış bir COD Trailer'ı :)



Teknolojik günler...

28 Ağustos 2012 Salı

PS3 Wireless Stereo Headset

PS3 Wireless Headseat / PS3 Kablosuz Kulaklık

Sony PS3 bir kaç yıl once kendi üretimi olan bir bluetooth kulaklık zaten yayınladı. Bu kulaklık normal bildiğimiz bluetooth kulaklıklardan farklı değildi artı olarak PS3 ile tanımlanmıştı ve kutudan çıkartıp yeteri kadar şarj edip cihazı açtıktan sonra PS3 konsolunuz onu otomatik olarak görüyordu. (Bazı konsollarda ufak ayarlar istemedi değil.

PS3 Bluetooth Headset vol1

Fakat Ps3 online oyuncularının birbirleri ile iletişim kurmak için günlük hayatımızdaki bluetooth kulaklıkları kullanma günleri sona erdi. Normal bluetooth kulaklıkların tek avantajı sadece kendi sesinizi arkadaşlarınıza iletmesiydi. Fakat bluetooth kulaklıklar oyun sesi için bir ayrıcalık sağlamıyordu. Sizlere tanıtacağım bu kablosuz kulaklık yine Sony tarafından tamamen online oyuncuları düşünülerek yapılmıs %100 entegrasyon garantisi olan yeni bir kulaklıktır. Piyasada PS3 wireless stereo headset olarak geçen, benimde şahsen kullandığım bu ürünü sizlerle paylaşayım.

PS3 Wireless Stereo Headset

Kulaklığın en dikkat çekici, kendisini diğer bluetooth kulaklıklardan ayıran özelliği 7.1 surround stereo sahibi olmasıdır. Kulaklıkta 1 adet ana ses düğmesi, 1 adet oyun sesi ile chat sesini dengeleyen mikser, 1 adet virtual 7:1 açma/kapama tuşu bulunuyor ve bu tuş istenildiği zaman mikrofonuda devre dışı bırakıyor (mute özelliği). Mikrofonu ise teleskobik şekilde tasarlanmış ve mikrofona ihtiyacınız olmadığında içeri geri itilebiliyor. Tam sarj süresi 3 saat ve karşılığında 7 saat kullanım süresine sahip. Sarj için PS3 kolunuzu bağladığınız girişe (USB mini b) sahip. 

Oyun sesinin kısma/yükseltme, şarj (mini b) girişi

Teleskobik mikrofon

PS3 konsoluna flash bellek gibi bir boyuta sahip bluetooth usb takıyorsunuz ve bundan sonrasını PS3 konsolunun kendisine bırakıyorsunuz.

       
Bu mini "USB bluetooth dongle" konsolunuza bağlı

Kulaklık aktif olunca ekranın sağ üst koşesinde beliren ibare

Özellikle FPS oyuncuları için aranan kan diyebiliriz. Neden mi? Bu kulaklık sayesinde somut olarak olmasa da soyut olarak oyunun içindesiniz. Nasıl mı? şöyle; Call of Duty vb oyunlarda online oyuncu iseniz oyunda ses kaynağının nerden geldiğini anlayabilirsiniz, size yakın bir oyuncunun ayak seslerini, şarjor değiştirme seslerini ve el bombası, flashgrenade ın bariz bir şekilde hangi taraftan geldiğini duyabiliyorsunuz. Mesela arkanızdan size sinsice yaklaşan ve ayak sesleri duyulan bir oyuncunun arkadan geldiğini kolaylıkla anlayabiliyorsunuz. Normal hayattada keskin bir kulağa sahip iseniz bu kulaklık sizi oyunda yeni bir seviye ye taşıyacaktır. Online oyundayken başka oyuncuların mikrofonlarını tek tek listeden kapatmanıza gerek kalmaz, bir mikser ile sadece oyunu veya sadece oyuncu mikrofonlarını veya her ikisinin (yuzdesini siz belirleyebiliyorsunuz) sesinide duyabiliyorsunuz.

Böyle bir oyunda neyin nerden geldiğini duymak güzel bir avantaj


En güzel artısıda tabikide online oyuncuları tahmin eder, dışarıya verdiğiniz sessizlik. (Tabiki oyun için verdiğiniz tepkiler hariç :) ) Eğer gece de online oyun oynuyorsanız artık sesi kısmak zorunda değilsiniz.

Bu stereo kulaklık sadece FPS oyunları için değil, bütün oyunlar için geçerli fakat alan olarak derinliği olmayan oyunlarda özelliği anlaşılmaz. Size sadece sessiz oyun imkanı sunar. Ör: Fıfa yada Pes oyunlarında etraftaki sesleri ayırt etmez zaten etraftaki seslerede pek ihtiyacınız olmaz:) Sony Wireless Stereo Headset, diğer oyun konsollarınada uyumludur (xbox vs.)

Eksiler; 
  • (kendimde kullandığım için) Uzun oyunlarda kulaklık yastıkları deri kılıftan olduğu için birazcık kulaklarınızda terleme yapar. 
  • 3 saatten fazla başınızda kalırsa çıkardığınız zaman kulaklığın yapmış olduğu ufak basınctan biraz başınız ağrıyabilir.(Genelde bu tip kulaklıklarda olan bir etki.
  • Kulaklık yüzünden etrafınızdaki sesleri duymanız biraz zorlaşabilir;) (Telefon,kapı yada herhangi bir ses gibi) Arada bir etrafınızı kontrol etmenizde fayda var!
  • PS ile bağlantısını sağlayan dongle ın kaybolma ihtimali var dikkat!
Artılar;
  • FPS tarzı oyunlarda oyuna hakimiyet sağlar.
  • Etrafınıza gürültü kirliliği yapmanızı önler.(Bütün stereo kulaklıklar için geçerli)
  • Rakip kulaklıklara göre fiyatı daha uygundur.(amerika fiyatı 100 dolar civarıdır)
  • Kristal kalitede bir mikrofon özelliği vardır.Sesiniz karşı tarafa kusursuz gider.
  • Sahip olduğu iki mikser switchleri ile çok kolay kullanım.
  • Modern ve PS3 kasasına uygun bir tasarım.


Bu videoda da görsel olarak anlatımı yapılmıştır. ( İngilizcedir. )


Teknolojik günler...