3 Eylül 2012 Pazartesi

Belkin WeMo Home Automation System

Belkin WeMo Ev Otomasyon Sistemi



WeMo, ev elektroniğini basit ve dahiyane şekilde kontrol edebileceğiniz bir ürün. WeMo akıllı telefonunuzun (IOS 5 ve üzeri apple ürünlerinin) içinde yaşıyor, ev internetiniz yada mobil internetinizi kullanıyor. Bu sistemi kurmak oldukça basit. WeMo evinizin elektronik yönetimini parmaklarınızın ucuna kadar getiriyor.

WeMo'nun uyumluğu olduğu ürünler;
  • Iphone 5s
  • Iphone 5
  • Iphone 4
  • Iphone 4S
  • Ipod Touch 4. Jenerasyon
  • Ipod Touch 3. Jenerasyon
  • Ipad
  • Ipad 2
  • Ipad 3


WeMo ne yapıyor?

Neredeyse herşeyi. WeMo evinizi daha kolay bir yaşantıya hazırlıyor. Evinize gelmeden ışıklarınızı veya klimanızı açabilirsiniz. Evden çıktınız fakat ışıkları açık unuttunuz, evinizin ışığını telefonunuzdan kapatabilirsiniz. Akıllı ev teknolojisi WeMo ile artık sizin evinizde.

Eviniz için bir zaman programı da hazırlayabilirsiniz. Akşamüstü ışıklarınız açılır, klimanızı veya ısıtıcınızı istediğiniz zaman dilimine ayarlayabilirsiniz.

WeMo ile evinizi akıllı telefonunuzdan yürütebilirsiniz. Programı ücretsizdir. WeMo ile birçok cihazı kontrol edebilirsiniz.

WeMo Switch



WeMo Switch'i kontrol etmek istediğiniz elektronik eşyanızın fişi ile prizi arasına takın. WeMo evinizde internetinizi kullanarak size dışarıdan kontrol imkanı veriyor. 3G kapsamasında veya WIFI erişiminin olduğu yerlerde evinizdeki elektronik herşeyi kontrol edebilirsiniz.





WeMo Motion


WeMo Motion ile kontrolü sersorlere devredebilirsiniz. Evinizden ayrılırken antrenize bir WeMo Motion koyun. Siz evden çıkarken veya eve girerken sizin hareketinizi algılar ve eşleştirdiğiniz cıhazın kontrolünü telefonunuza gerek kalmadan sağlar. Evinize sizden habersiz girebilecek yabancılar için de WeMo Motion'ı alarm olarak kullanabilirsiniz. Cihaz herhangi bir hareket algıladığında size mail atar. Kısacası oturduğunuz evinizi WeMo ile "akıllı ev" haline getirebilir ve güvenliğini de sağlayabilirsiniz.




Fakat priz girişi Amerikan giriş (110v) olduğu için, WeMo teknolojisi Türkiye ile şimdilik uyum sağlamıyor. Alternatif girişlerinde üretilmesinden sonra WeMo'yu kendimde satın alacağım ve faydalarını MAT Technology üzerinden paylaşacağım. İnternette bulduğum demo videsunuda sizlerle aşağıda paylaştım.


Video ingilizcedir.